Η Αίγυπτος με μπαλέτο και συναυλίες επιδιώκει να κρατήσει τους πολίτες στο σπίτι



Μάρτιος 22, 2020. 18:17

Με συναυλίες, μπαλέτα, θεατρικά έργα και ταινίες μικρού μήκους, το αιγυπτιακό υπουργείο Πολιτισμού, ανακοίνωσε τη συμβολή του στην καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού.



Συγκεκριμένα η υπουργός Πολιτισμού της Αιγύπτου, Ενάς Αμπντέλ Νταγιέμ, ανακοίνωσε ότι από το αρχείο του υπουργείου θα μεταδίδονται στο λογαριασμό του στο κανάλι YouTube και στους λογαριασμούς του στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, ενθαρρύνοντας τους Αιγυπτίους να παραμείνουν στο σπίτι, ως μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού- COVID 19,  στη χώρα.


Η πρωτοβουλία που έχει την ονομασία «Ο πολιτισμός στα χέρια σας» έρχεται ως εναλλακτική λύση στα διάφορα πολιτιστικά καλλιτεχνικά γεγονότα που ακυρώθηκαν στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.


Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η πρωτοβουλία αποτελεί βήμα προς την «ψηφιακή μεταμόρφωση».


Επιπλέον, το κανάλι MBC Masr, ξεκίνησε την Πέμπτη μια εκστρατεία με τίτλο «Μείνετε στο σπίτι, θα σας διασκεδάσουμε», καλώντας τους Αιγυπτίους να μείνουν στο σπίτι,  όσο είναι δυνατόν περισσότερο για να περιοριστεί η εξάπλωση της νέας επιδημίας στην Αίγυπτο.

Σήμερα ανακοινώθηκε η απαγόρευση της λειτουργίας των τζαμιών και των εκκλησιών στη χώρα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr