Ρωσία: «Ο κυνισμός της Δύσης» και η παράβαση του διεθνούς δικαίου από την Τουρκία




φωτό Russian rt.com


Μάρτιος 4, 2020. 21:19


Τα παρατηρητήρια του τουρκικού στρατού που βρίσκονται στη ζώνη αποκλιμάκωσης στο Ιντλίμπ έχουν γίνει ένα, κυριολεκτικά συγχωνεύθηκαν, με τις οχυρωμένες περιοχές των τρομοκρατικών ομάδων και αυτό έγινε σχεδόν ενάμισι χρόνο από την υπογραφή των συμφωνιών του Σότσι.


Τα παραπάνω δήλωσε ο επίσημος  εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Ιγκόρ Κονασένκοφ.


Σύμφωνα με τον ίδιο, η Άγκυρα δεν έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμφωνία.


Σημείωσε, επίσης, ότι η Δύση αγνοεί τη μεταφορά στρατευμάτων από την Τουρκία σε αυτήν τη επαρχία της Συρίας, η οποία έγινε κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου.


Επιπλέον, οι ομάδες Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σάμ, το Ισλαμικό κόμμα του Τουρκεστάν και το Χοράς αντ Ντιν που είναι καταχωρημένες στον ΟΗΕ ως τρομοκρατικές ομάδες βρίσκονται μαζί με τους Τούρκους.


Όλοι αυτοί προβαίνουν καθημερινά σε επιθέσεις γειτονικών ειρηνικών οικισμών καθώς και της αεροπορικής βάσης Χμέιμιμ στην οποία βρίσκονται Ρώσοι στρατιώτες.


Ο Κονασένκοφ  υπενθύμισε ότι, βάσει της συμφωνίας του Σότσι του 2018, μεταξύ της Μόσχας και της Άγκυρας, που την αποδέχθηκε η Δύση και ο ΟΗΕ, η Τουρκία είχε αναλάβει την υποχρέωση της αποσύρει τους τρομοκράτες με το βαρύ πυροβολικό  από τα σύνορα της ζώνης αποκλιμάκωσης του Ιντλίμπ στα 15 με 20 χλμ.


Ο ίδιος θα επισημάνει ότι κανείς από την Ευρώπη ή τις ΗΠΑ δεν ενδιαφέρθηκε για την πραγματική ανθρωπιστική βοήθεια στο Ιντλίμπ, αφού υπάρχει καταφανή αδυναμία της Τουρκίας. 

Όλη σχεδόν η ανθρωπιστική βοήθεια που εισέρχεται από την Τουρκία δεν πάει στους πρόσφυγες αλλά στις τρομοκρατικές ομάδες και για αυτό έγιναν επίσημα διαβήματα της Ρωσίας προς τα Ηνωμένα Έθνη, όπως σημειώνεται.

--