Τούρκοι ρίχνουν δακρυγόνα και καπνογόνα στους Έλληνες συνοριοφύλακες





Μάρτιος 7, 2020. 19:01

Εν μέσω της τουρκικής προπαγάνδας στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης που χαρακτηρίζουν ως ‘καλούς τους Τούρκους στρατιώτες’ και ‘κακούς και βίαιους τους Έλληνες’, σήμερα το πρωί δακρυγόνα και βόμβες καπνού ρίχτηκαν από το τουρκικό έδαφος  στην ελληνική αστυνομία κοντά στο σημείο διέλευσης των συνόρων στις Καστανιές, γράφει βουλγαρικό δημοσίευμα.



Σύμφωνα με αυτό, τα δακρυγόνα και οι βόμβες καπνού προέρχονταν από την τουρκική επικράτεια κοντά στις Καστανιές αλλά γρήγορα η ελληνική αστυνομία ανταποκρίθηκε  επίσης με δακρυγόνα.


Εκατοντάδες άνθρωποι στέκονταν στην τουρκική πλευρά των συνόρων και ενεργούσαν κατά της ελληνικής πλευράς.


Περίπου  600 άτομα με τη βοήθεια του τουρκικού στρατού και της στρατιωτικής αστυνομίας, ρίχνουν δακρυγόνα και βόμβες καπνού στην ελληνική πλευρά, με στόχο να διαρρήξουν τον φράχτη.


Το Ρόιτερ ανέφερε ότι μέσα σε 24 ώρες περισσότερες από 1200 απόπειρες διέλευσης των ελληνικών συνόρων έχουν γίνει μέχρι σήμερα το πρωί και 27 άτομα έχουν συλληφθεί, αυτοί είναι από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν.


Χιλιάδες μετανάστες προσπαθούν να περάσουν στην Ευρώπη από την Ελλάδα, αφού η Τουρκία ανακοίνωσε στις 28 Φεβρουαρίου ότι δεν θα κρατήσει πια τους μετανάστες στην επικράτειά της, όπως είχε συμφωνήσει το 2018 με αντάλλαγμα δισεκατομμύρια ευρώ βοήθειας από την ΕΕ.


Ωστόσο, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ήταν σαφής:

«Η Ελλάδα κάνει,  ό, τι έχει κάθε κυρίαρχο κράτος δικαίωμα, να προστατεύσει τα σύνορά της από την παράνομη διέλευση», όπως ανέφερε χθες το βράδυ, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
--