Βουλγαρία- άσκηση ετοιμότητας: Κλειστό αθλητικό κέντρο μετατράπηκε σε νοσοκομείο για τον κορωνοϊό



Μάρτιος 20, 2020. 18:57

Σόφια.

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, παρουσίασε βίντεο και φωτογραφίες από τη μετατροπή σε νοσοκομείο του κλειστού αθλητικού κέντρου ‘Αρένα Άρμεετς’ στη Σόφια, ως μέρος εκπαίδευσης των κρατικών ιδρυμάτων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.



Η μετατροπή του αθλητικού χώρου σε νοσοκομείο, το οποίο θα διοικείται από το Αρχηγείο Εθνικών Επιχειρήσεων και είναι σε εκπαιδευτικό στάδιο,  ξεκίνησε σήμερα το πρωί, με τη συμμετοχή των υπουργείων  Άμυνας, Εσωτερικών, Υγείας καθώς και η κρατική υπηρεσία αποθεμάτων πολεμικού υλικού.


 Σύμφωνα με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό,  ξεκίνησε η πρώτη φάση της άσκησης που είναι η μετατροπή του αθλητικού χώρου σε το προσωρινό κέντρο στέγασης των ασθενών που βρίσκονται σε καραντίνα, με δυνατότητα εξέλιξης του σε ένα στρατιωτικό νοσοκομείο.

 Η δεύτερη φάση της εκπαίδευσης είναι ο εξοπλισμός και ο απαραίτητος ιατρικός εξοπλισμός και το τρίτο στάδιο είναι ο συντονισμός των ενεργειών για τη μεταφορά, τοποθέτηση και εξυπηρέτηση των ασθενών.


Η τελευταία και τέταρτη φάση της άσκησης είναι η διακοπή της λειτουργίας ως προσωρινού κέντρου για την τοποθέτηση ασθενών σε καραντίνα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr