Οι Ρώσοι διαψεύδουν τον Ερντογάν για «ροή εκατομμυρίων προσφύγων» από το Ιντλίμπ



Μάρτιος 3, 2020. 18:26

Το Ρωσικό Κέντρο για τη Συμφιλίωση των Αντιμαχόμενων Πλευρών, χαρακτήρισε ως αβάσιμες τις δηλώσεις της Τουρκίας, που αναμεταδόθηκαν και από χώρες της Ευρώπης και τις ΗΠΑ, σχετικά με δήθεν «εκατομμύρια» πρόσφυγες  και «ανθρωπιστική κρίση» στη ζώνη αποκλιμάκωσης στο Ιντλίμπ.



Αυτό ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής του ρωσικού Κέντρου στο Χμέιμιμ της Συρίας, Όλεγκ Ζουράβλεφ, σύμφωνα με την Russia Today.


Όπως σημειώνεται, το ρωσικό Κέντρο για τη συνεχή παρακολούθηση της κατάστασης χρησιμοποιεί  ομάδα μη επανδρωμένων αεροσκαφών και σε 24ωρη βάση έχει άμεσες επαφές με Ρώσους και κατοίκους του Ιντλίμπ και επιπλέον καταγράφει και αναλύει τα κοινωνικά δίκτυα και τις ιστοσελίδες του διαδικτύου.


Σύμφωνα με το ρωσικό Κέντρο από την 1η Ιανουαρίου δεν μετακόμισαν στην Τουρκία περισσότεροι από 35 χιλιάδες άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων των οικογενειών των τρομοκρατών.


Ταυτόχρονα, έως και 50 χιλιάδες άτομα μετακόμισαν στη ζώνη της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης «Κλάδος Ελαίας» στο Αφρίν και όχι πάνω από 100 χιλιάδες άνθρωποι μετακόμισαν σε περιοχές που συνορεύουν με την Τουρκία.

--