Η Μέρκελ είπε όχι στον Νετανιάχου σε αίτημα για αναπνευστήρες



Μάρτιος 28, 2020. 22:10

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου,  ζήτησε από την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού COVID-19, αναπνευστικό εξοπλισμό, αλλά η Μέρκελ ήταν αρνητική στο αίτημα του.



Αυτό αναφέρεται στην τούρκικη ιστοσελίδα Dunya Bulteni που επικαλείται την ισραηλινή «Yedioth Ahronoth».


Στο δημοσίευμα, όπως σημειώνεται,  δεν αναφέρονται λεπτομέρειες για την άρνηση της Γερμανίδας καγκελαρίου.


Το γραφείο Τύπου του Ισραηλινού πρωθυπουργού το μόνο που ανέφερε ήταν ότι ο Νετανιάχου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Άγκελα Μέρκελ την Τρίτη, δίχως να προβεί σε λεπτομέρειες.


Ωστόσο, πληροφορίες της εθνικής τηλεόρασης του Ισραήλ, ανέφερε ότι στις 25 Μαρτίου ο πρόεδρος της Μοσάντ Γιόσι Κοέν και ειδικότερα η υπηρεσία εξωτερικών πληροφοριών από κοινού με το εθνικό συμβούλιο ασφαλείας Μέιρ Μπεν - Σαμπάτ σχημάτισαν ομάδα για την αγορά του απαραίτητου ιατρικού εξοπλισμού από το εξωτερικό.


Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας του Ισραήλ, ο αριθμός των ατόμων που έχουν μολυνθεί από τον COVID-19 ανήλθαν στους 3460, ενώ έχουν χάσει τη ζωή τους 12 άνθρωποι.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr