Μόσχα: Η Τουρκία λέει ότι κατέρριψε πολεμικό αεροσκάφος της Συρίας στο Ιντλίμπ



Φωτό από το δημοσίευμα


Μάρτιος 3, 2020. 12:43


Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εθνικής  Άμυνας όπου λέει ότι πολεμικό αεροσκάφος της Συρίας, τύπου L-39 καταρρίφθηκε στον εναέριο χώρο του Ιντλίμπ.



Όπως σημειώνεται η κρατική τηλεόραση της Συρίας επιβεβαίωσε αυτές τις πληροφορίες, ωστόσο δεν έδωσε λεπτομέρειες για το θέμα.


Την Κυριακή, η Άγκυρα ξεκίνησε μια νέα στρατιωτική επιχείρηση στη βορειοδυτική Συρία, που την αποκάλεσε «Ανοιξιάτικη Ασπίδα». Διευκρίνισε ότι πρόκειται για απάντηση στην αεροπορική επίθεση στις 27 Φεβρουαρίου,  στις θέσεις του τουρκικού στρατού στη ζώνη αποκλιμάκωσης στην περιοχή του Ιντλίμπ, όπου σκοτώθηκαν δεκάδες στρατιώτες και δεκάδες ήταν οι τραυματίες.


Σημειώνεται ότι κατά την ημέρα εκείνη, οι τρομοκράτες της ισλαμικής ομάδας  Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σάμ -πιστή στους Τούρκους-  εξαπέλυσε επίθεση στις θέσεις του συριακού στρατού. Οι δυνάμεις του Συριακού Αραβικού Στρατού ανταπέδωσαν τις επιθέσεις με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι Τούρκοι στρατιώτες.


Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, μετά το συμβάν, ανέφερε ότι ο τουρκικός στρατός δεν έπρεπε να βρίσκεται στις θέσεις των τρομοκρατών που βομβαρδίστηκαν, εννοώντας ότι ο ρόλος τους βάσει των συμφωνιών με τη Ρωσία ήταν εντελώς διαφορετικός.


--