Βούλγαρος δημοσιογράφος: «Η Ελλάδα βρίσκεται υπό επίθεση και πρέπει να είμαστε αλληλέγγυοι σε αυτήν»



Φεβρουάριος 3, 2020. 08:11

«Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι μεγάλος πολιτικός αρτίστας. Σήμερα είδαμε να παραθέτει τη Βίβλο και να δηλώνει ότι οι πόρτες της Τουρκίας στην Ευρώπη είναι ανοικτές στους μετανάστες. Ωστόσο τα γεγονότα τον πιέζουν. Ο πόλεμος στη Συρία πιέζει τις δυνάμεις της Τουρκίας. Τα θύματα αυξάνονται και αυτό οδηγεί σε εσωτερική δυσαρέσκεια στην Τουρκία».



Στην πραγματικότητα- γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα- ο Ερντογάν επιτέθηκε στην Ευρώπη, όχι με συμβατικά όπλα, αλλά με τη ροή των μεταναστών. Δεν γνωρίζω γιατί κανένας άλλος δεν λέει ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε πόλεμο με την Άγκυρα.


Αυτό είπε ο δημοσιογράφος Στέφαν Σολακόφ στη βουλγαρική εθνική τηλεόραση – bTV, σχολιάζοντας το ζήτημα της κρίσης των προσφύγων σχετικά με τις εχθροπραξίες της Συρίας.


«Η Βουλγαρία πρέπει να χρησιμοποιήσει τις καλές της σχέσεις με την Τουρκία. Ο Ρετζέπ Ερντογάν είναι σκληρός και σίγουρος με τη διπλωματία.
 Εάν ο Μπόικο Μπορίσοφ του εξηγήσει στη σημερινή τους συνάντηση ότι η Ευρώπη θα κλείσει τα σύνορά της στα τουρκικά αγαθά και αεροσκάφη, ο Ερντογάν θα κατανοήσει και ο τουρκικός στρατός θα πρέπει να σταματήσει τους μετανάστες».


Θα συνεχίζει στην τηλεοπτική ενημερωτική εκπομπή λέγοντας:


«Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό επίθεση και πρέπει να είμαστε αλληλέγγυοι μαζί της.
Στη Βουλγαρία κάναμε μια καλή καμπάνια εγκαίρως, ότι είναι φοβερό για εμάς εδώ η δημιουργία (μεταναστευτικών) στρατοπέδων και ότι οι βουλγαρικές αρχές δεν εκδίδουν άδειες και ότι οι μετανάστες δεν είναι ευπρόσδεκτοι εδώ και όλα τα σχετικά.


Αυτό κατά την άποψή μου είχε απήχηση γιατί προς το παρόν έχουμε μηδενική πίεση από τους μετανάστες στα σύνορά μας.


Οι μετανάστες μεταδίδουν τις πληροφορίες από στόμα σε στόμα και αποφεύγουν τη Βουλγαρία.


Για μένα δύο είναι οι λύσεις: ή η Ευρώπη πρέπει να συνεχίσει να πληρώνει ή να αρχίσει να γίνεται προκλητική προς τον Ερντογάν», είπε ο Σολακόφ.


--