Ο Ερντογάν κατέθεσε αγωγή εναντίον του αντιπροέδρου της κύριας αντιπολίτευσης





Μάρτιος 5, 2020. 18:05

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατέθεσε αγωγή εναντίον του αναπληρωτή προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος-CHP, Ενγκίν Οζκότς , ζητώντας αποζημίωση από αυτόν για προσβολή.



Την αγωγή κατέθεσε ο δικηγόρος του Ερντογάν Χουσεΐν Αϊντίν.
Ο αναπληρωτής πρόεδρος του CHP κατηγόρησε τον Ερντογάν ότι χρησιμοποίησε λέξη απρεπή όταν μίλησε για τους νεκρούς Τούρκους στρατιώτες στη Συρία και τον κατηγόρησε, ακόμη και για προδοσία, διότι σύμφωνα με τον βουλευτή, οι γιοι του Ερντογάν απέφυγαν τη στρατιωτική θητεία.


Οι δηλώσεις αυτές έφεραν στο τουρκικό κοινοβούλιο έντονη μαζική διαμάχη και χειροδικίες μεταξύ των βουλευτών του κυβερνώντος AKP  και του αντιπολιτευόμενου CHP.


Σε ανάρτησή του στο Twitter ο δικηγόρος Αϊντίν έγραψε «υποβάλαμε αγωγή για ηθική αποζημίωση ύψους ενός  εκατομμυρίου λιρών έναντι του Οζκότς λόγω αγενών και βρώμικων δηλώσεων εναντίον του προέδρου μας και τον κατηγορούμε, επίσης, για προσβολή του προέδρου».


Η εφημερίδα Hurriyet  αναφέρει ότι το γραφείο του Εισαγγελέα της Άγκυρας έχει ξεκινήσει έρευνα εναντίον του Οζκότς για την υποτιθέμενη προσβολή του προέδρου.

--