Σερβία: Οι φυλακισμένες στην παραγωγή μασκών και ιατρικών ρούχων για τον κορωνοϊό



Μάρτιος 22, 2020. 16:38

Στις φυλακές της πόλης Νις της Σερβίας, οι γυναίκες εντάχθηκαν στον αγώνα κατά της επιδημίας του κορωνοϊού, με την παραγωγή χειρουργικών μασκών και προστατευτικό εξοπλισμό, μετά τη ραγδαία αύξηση της ζήτησης που σημειώθηκε στη χώρα, σημειώνει η msn.com.


Συγκεκριμένα, 120 φυλακισμένες κόβουν και ράβουν ρούχα δημιουργώντας εκατοντάδες μάσκες προσώπου. 

Παράγουν επίσης βαμβακερά ρούχα εργασίας για το ιατρικό προσωπικό.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, εγκωμίασε τη συνεισφορά των καταδίκων κατά της πανδημίας.


Από την πρώτη εμφάνιση του κορωνοϊού στη Σερβία, στις αρχές Μαρτίου, οι μάσκες προσώπου έγιναν το περιζήτητο εμπόρευμα στα Βαλκάνια και εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη έλλειψη.


Ο Ντεγιάν Τσαρέβιτς,  επικεφαλής του τμήματος ποινικών κυρώσεων του υπουργείου Δικαιοσύνης, δήλωσε ότι μάσκες θα χρησιμοποιηθούν κατά πρώτο για την κάλυψη των αναγκών του νοσηλευτικού προσωπικού του τμήματος και οποιαδήποτε πλεόνασμα θα παραδοθεί στο κράτος για τις διανείμει κατά βούληση.


Η παραγωγή προστατευτικού ρουχισμού που είχε ξεκινήσει σε τέσσερις εγκαταστάσεις,  τις τελευταίες εβδομάδες η παραγωγή τριπλασιάστηκε σε περίπου 3000 τεμάχια την ημέρα.


Όπως σημειώνεται, αν και πολλές φυλακισμένες έχουν προσφερθεί να βοηθήσουν στην παραγωγή μασκών, δεν πληρούν όλοι τις προϋποθέσεις, αφού απαιτείται γνώση ραπτομηχανής.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr