Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020

Η Βουλγαρία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κορωνοϊού

Ο Βούλγαρος υπουργός Υγείας ανακοινώνει τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊούΜάρτιος 13, 2020. 22:01


Σόφια.


Οι Βούλγαροι βουλευτές ψήφισαν ομόφωνα υπέρ της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη χώρα.
Η πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος GERB, Ντανιέλα Νταρίτκοβα δήλωσε ότι τα δικαιώματα των Βούλγαρων πολιτών δεν θα παραβιαστούν, ζήτησε ενότητα από όλα τα κόμματα για την αντιμετώπιση της κατάστασης.Ανέφερε, ακόμη, ότι υποστηρίχθηκε μια πρόταση για δέσμη οικονομικών και κοινωνικών μέτρων.
Χθες, σε μια επείγουσα σύγκληση του υπουργικού συμβουλίου, προτάθηκε να εισαχθεί στη χώρα κατάστασης έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη Βουλγαρία.Ποιες λειτουργίες αναστέλλονται


Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της Βουλγαρίας, Κιρίλ Ανανίεφ κλείνουν όλες οι αίθουσες τυχερών παιχνιδιών, οι ντίσκο, τα μπαρ, τα εμπορικά κέντρα και κέντρα διασκέδασης, εξαιρούνται τα παντοπωλεία και τα φαρμακεία.


Κλείνουν όλες οι εξωσχολικές δραστηριότητες (φροντιστήρια κλπ). Διακόπτεται η  λειτουργία των σχολείων, των πανεπιστημίων και άλλων ιδρυμάτων.


Όπου είναι δυνατόν εισάγεται η επικοινωνία εξ αποστάσεως, επίσης αναστέλλουν τη λειτουργία τους βρεφονηπιακοί σταθμοί και νηπιαγωγεία.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr