Τουρκία: Κλείνουν τζαμιά και όλοι οι δημόσιοι χώροι



Μάρτιος 16, 2020. 18:46


Οι τουρκικές αρχές αποφάσισαν τη Δευτέρα να αναστείλουν τις μαζικές προσευχές στα τζαμιά μέχρι να περάσει ο κίνδυνος της επιδημίας του κορωνοϊού.



Ο επικεφαλής της διεύθυνσης  της θρησκείας στην Τουρκία Αλί Ερμπάς  δήλωσε ότι τα τζαμιά θα ανοίξουν μόνο για ατομικές προσευχές.


Ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, δήλωσε ότι ο αριθμός των μολυσμένων ατόμων από τον κορωνοϊό, αυξήθηκε στους 18 σε ολόκληρη τη χώρα.


Μάλιστα, πριν από λίγο, εγκύκλιος του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών  που στάλθηκε και στις 81 επαρχίες της χώρας αναφέρει ότι κλείνουν προσωρινά μια σειρά δημόσιοι χώροι από σήμερα στις 24:00 στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης της επιδημίας του κορωνοϊού.


Σε αυτούς συγκαταλέγονται  θέατρα, κινηματογράφοι, εκθεσιακά κέντρα, αίθουσες συναυλιών/γάμων, ταβέρνες, εστιατόρια καφέ. Σταματούν επίσης όλες οι δραστηριότητες σε παιδικές χαρές, κήποι, ψυχαγωγικά πάρκα, πισίνες, τουρκικά λουτρά, σάουνα,σπα και όλα τα αθλητικά κέντρα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr