Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020

Έπεσε η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου- Ο Κούρτι λέει ότι συνέβαλαν οι ΗΠΑΜάρτιος 26, 2020. 11:30

Το Κοινοβούλιο του Κοσσυφοπεδίου, σε έκτακτη συνεδρίαση που συγκλήθηκε κατόπιν αιτήματος των βουλευτών της Δημοκρατικής Συμμαχίας του Κοσσυφοπεδίου που συμμετείχε στον κυβερνητικό συνασπισμό καθώς και της αντιπολίτευσης,  απέσυρε την εμπιστοσύνη του προς την κυβέρνηση του Αλμπίν Κούρτι.82 βουλευτές ψήφισαν κατά της κυβέρνησης του Αλμπίν Κούρτι, από τους 117 παρόντες κατά την ψηφοφορία. 32 βουλευτές έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνη και υπήρξε μία αποχή.


Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου πριν από την ψηφοφορία εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι η δυσπιστία προς την κυβέρνηση έγινε από εξωτερικούς παράγοντες.


Ο Κούρτι εκτιμά ότι ο ειδικός απεσταλμένος του προέδρου των ΗΠΑ για το διάλογο Πρίστινα- Βελιγραδίου, Ρίτσαρντ Γκρένελ, είχε σημαντική επιρροή στην κατάσταση, λόγω της άρνησής του να καταργήσει τη φορολόγηση των σερβικών και βοσνιακών προϊόντων.


Μάλιστα, όπως γράφει η αλβανική Sot, ο πρώην επικεφαλής της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας (Aleancës Kuq e Zi), Κρεσνίκ Σπαχίου, αναφέρθηκε στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης  στην πτώση της κυβέρνησης του Αλμπίν Κούρτι στο Κοσσυφοπέδιο, με τη δική του εμπειρία.


Είπε, χαρακτηριστικά, ότι πριν από 8 χρόνια η αμερικανική πρεσβεία του ζήτησε να μην έχει σχέσεις με τον Αλμπίν Κούρτι, αλλά επειδή δεν την άκουσε, αυτό το πλήρωσε με την πολιτική του απουσία, το 2013.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr