Η Αίγυπτος και τα ΗΑΕ δημιουργούν ναυτική ομάδα καταστροφών εναντίον των τουρκικών πλοίων



Μάρτιος 10, 2020. 19:42

Η Αίγυπτος με την υποστήριξη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, δημιούργησε ειδικές ναυτικές δυνάμεις αποτελούμενες από Λίβυους, οι οποίες είναι επιφορτισμένες με επιθέσεις σε τουρκικά πλοία στις ακτές της Λιβύης.



Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας Salam News που επικαλείται την ιρανική Press TV.


Όπως σημειώνεται, ο σκοπός της δημιουργίας της ναυτικής μονάδας είναι να εμποδίσει τη θαλάσσια διαδρομή  που χρησιμοποιεί η Τουρκία για αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στην κυβέρνηση της Τρίπολης υπό τον Φαγιέζ αλ Σάρατζ.


Μάλιστα, μια ομάδα 50 μαχητών που εκπαιδεύτηκαν από το Αιγυπτιακό Ναυτικό σε μια από τις βάσεις που δημιουργήθηκαν για τον σκοπό αυτό, έφθασε στην ανατολική Λιβύη.

 Οι πληροφορίες προέρχονται από την  αραβική εφημερίδα «Al Araby Al Jadeed», που εκδίδεται στο Λονδίνο , τις έλαβε από την Αίγυπτο και το Λίβανο.


Σύμφωνα με πηγές, συνεχίζει το δημοσίευμα του Αζερμπαϊτζάν, μια άλλη ομάδα αναμένεται να φύγει για την ανατολική Λιβύη, αφού τώρα λαμβάνει εντατική εκπαίδευση σε μία από τις αιγυπτιακές βάσεις.


Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, θα προμηθεύσουν προηγμένα ναυτικά σκάφη για την αποστολή, η οποία θα ελέγχεται από Αιγύπτιους στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες. 

Τα σκάφη αυτά θα παραδοθούν στις ναυτικές δυνάμεις του αρχιστράτηγου Χαλίφα Χαφτάρ.

--