Σε στρατιωτικό καθεστώς η Βουλγαρία για τον κορωνοϊό



Μάρτιος 20, 2020. 18:36

Σόφια.

Τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, υπό όρους και με αρμοδιότητες  που καθορίζονται από την πράξη του υπουργικού συμβουλίου, από κοινού ή /και σε συντονισμό με άλλους φορείς, μπορούν να συμμετέχουν στην επιβολή των μέτρων κατά της επιδημίας της κορώνας, και στην εφαρμογή των περιορισμών σε όλη την επικράτεια ή σε μια συγκεκριμένη περιοχή ή σε σημεία ελέγχου.



Αυτό αποφασίστηκε από το Κοινοβούλιο βάσει του νόμου για τις δράσεις και τα μέτρα που εγκρίθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, που κηρύχθηκε στη χώρα από τις 13 Μαρτίου και εγκρίθηκε σε δεύτερη ανάγνωση.


Οι εξουσίες του στρατού μεταξύ των άλλων είναι οι έλεγχοι ταυτότητας των πολιτών, η επιβολή αναγκαστικού περιορισμού των μετακινήσεων ατόμων που δεν συμμορφώνονται στα μέτρα  κατά της επιδημίας, η υποχρεωτική απομόνωσή τους μέχρι την έλευση υπαλλήλων του υπουργείου Εσωτερικών (αστυνομικών).


Ο στρατός θα έχει την εξουσία, επίσης, να σταματάει τα οχήματα, να περιορίζει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων και θα είναι σε θέση να χρησιμοποιεί φυσική δύναμη εάν κριθεί απαραίτητη προς τους πολίτες.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι εξουσίες του στρατού θα αρθούν με την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr