Λιβύη: «Αδύνατη η ανθρωπιστική εκεχειρία λόγω επιθέσεων των δυνάμεων Σάρατζ»



Μάρτιος 26, 2020. 21:36

«Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης δεν μπορεί να εφαρμόσει την ανθρωπιστική εκεχειρία στην Τρίπολη επειδή οι δυνάμεις της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Τρίπολης συνεχίζουν να  την παραβιάζουν και αυτό έχει ως επακόλουθο να συνεχίζονται οι μάχες μεταξύ των πλευρών», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, Αχμέτ αλ Μισμάρι.



Σε συνέντευξη Τύπου από την Βεγγάζη ο αλ Μισμάρι αναφέρθηκε στις επιθέσεις των δυνάμεων που υποστηρίζουν την κυβέρνηση του Φαγιέζ αλ Σάρατζ.


Σύμφωνα με ανακοίνωση, εξάλλου, του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, ανακτήθηκε ο έλεγχος της πόλης Ρας Αϊντίρ στα σύνορα μεταξύ της Λιβύης και της Τυνησίας, αφού προηγουμένως ανακοινώθηκε ο έλεγχος της πόλης Αμπού Καμμάς.


«Ο Εθνικός Στρατός ακόμη δεν έχει εισέλθει στο συνοριακό σημείο που ανήκει στην πόλη Ζουβάρα, παρά την απόσυρση των δυνάμεων της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός με την τυνησιακή πλευρά για την μεταβαλλόμενη κατάσταση στη διέλευση των συνόρων», όπως σημειώνεται.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr