Η Γερμανία πωλεί πολεμικά πλοία σε Ισραήλ και Αίγυπτο



Μάρτιος 31, 2020. 18:39

Η Γερμανία ενέκρινε την παράδοση ενός υποβρυχίου στην Αίγυπτο και τεσσάρων πολεμικών πλοίων στο Ισραήλ, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη.



Οι παραγγελίες είχαν δοθεί  στη γερμανική εταιρεία αμυντικής παραγωγής «ThyssenKrupp Marine Systems» του Κίελου.

Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο Ασφαλείας έδωσε το πράσινο φως στις παραδόσεις, μέσω πακέτου αποφάσεων που ανακοινώθηκαν την Τρίτη από τον Γερμανό υπουργό Οικονομίας, Πέτερ Αλτμάιερ σε επιστολή του προς την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομίας.


Το γερμανικό Συμβούλιο ενέκρινε, επίσης, για την εξαγωγή πυρομαχικών αξίας 179 εκατομμυρίων ευρώ (196 εκατομμύρια δολάρια) από την  «Rheinmetall» στο Κατάρ.


Στο Πακιστάν θα παραδοθεί, επίσης, ένα μαχητικό αεροσκάφος από την «Rheinland Air Service», ενώ 72 πύραυλοι από την «Diehl Defense» θα εξαχθούν στις Φιλιππίνες.


Η Αίγυπτος ήταν ο τρίτος μεγαλύτερος αγοραστής στρατιωτικού εξοπλισμού της Γερμανίας, αφού  κατά το περασμένο έτος, εισήγαγε προϊόντα αξίας 802 δις ευρώ.


Αυτή η εμπορική συνεργασία έγινε πηγή διαμάχης, λόγω παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr