Η Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία έλαβαν το ΝΑΙ στην έναρξη των διαπραγματεύσεων



Μάρτιος 24, 2020. 18:44

Το Συμβούλιο των Υπουργών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προέβη σήμερα σε ψηφοφορία για την έναρξη διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία.



«Είμαι πολύ ευχαριστημένος που τα κράτη μέλη  της ΕΕ κατέληξαν σήμερα σε πολιτική συμφωνία για την έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία. Εύχομαι με όλη μου την καρδιά τις δύο χώρες. Αυτό είναι το μήνυμα για τα Δυτικά Βαλκάνια: το μέλλον σας είναι στην ΕΕ», ανακοίνωσε ο Επίτροπος Διεύρυνσης Όλιβερ Βαρέλι στο Twitter.


Ο Γερμανός Υπουργός για την Ευρώπη Μίκαελ Ροτ (SPD) δήλωσε στο Βερολίνο πριν από μια τηλεδιάσκεψη για τα ΜΜΕ, πόσο σημαντική είναι αυτή η απόφαση: 

«Τα Δυτικά Βαλκάνια δεν είναι μια μακρινή περιοχή, είναι η αυλή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι προς το κοινό συμφέρον μας για την περιοχή αυτή να βρει γαλήνη, ειρήνη, σταθερότητα και μόνιμο κράτος δικαίου. Και είμαι πολύ χαρούμενος που σήμερα έχουμε την ευκαιρία να δούμε ένα σαφές μήνυμα ότι η ΕΕ τηρεί τις υποσχέσεις της και ότι η προοπτική ένταξης στα Βαλκάνια ισχύει για όλες τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων », δήλωσε ο Γερμανός Υπουργός για την Ευρώπη Μίκαελ Ροτ.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr