Κυριακή, 15 Μαρτίου 2020

«Εκατοντάδες μετανάστες συρρέουν στην Αλβανία από τα ελληνικά σύνορα»Μάρτιος 15, 2020. 20:37

Όχι μόνο η Αλβανία, αλλά και η Ελλάδα, η Βόρεια Μακεδονία, το Κοσσυφοπέδιο και το Μαυροβούνιο, έχουν κλείσει τα σύνορά τους προληπτικά για τη διάδοση του κορωνοϊού. 
Αλλά ο συναγερμός για την Αλβανία είναι οι εκατοντάδες μετανάστες που χρησιμοποιούν την αφύλακτη συνοριογραμμή για να φθάσουν στην αλβανική επικράτεια, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.Κύριο σημείο εισόδου τους  είναι από την περιοχή της Κορυτσάς, το χωριό Σίνιτσα, έρχονται με τα πόδια από την Ελλάδα, που όπως είναι γνωστό πλήττεται από πολυάριθμες περιπτώσεις κορωνοϊού.


Η αστυνομία συλλαμβάνει καθημερινά περίπου 30 μετανάστες, αλλά δεν μπορεί να τους επιστρέψει στην Ελλάδα  μετά το κλείσιμο των συνόρων.


Από την άλλη λείπουν οι συνθήκες και οι ικανότητες για την απομόνωσή τους ή για την επιβολή σε καραντίνα.


Η Αλβανία – σημειώνεται χαρακτηριστικά- δεν έχει την ικανότητα να αντιμετωπίσει τους εκατοντάδες Σύρους μετανάστες που έρχονται στο έδαφος μας και όταν είναι γνωστό ότι οι υποψίες για μολύνσεις από τον κορωνοϊό αυξάνονται.


Υπάρχει, όμως, λύση για αυτούς τους Σύρους; 

Η ίδια η αστυνομία δεν δίνει καμία εξήγηση, αλλά σύμβουλοι του υπουργού (Εσωτερικών)  Λεσάι δήλωσαν στην Gazeta Shqiptare ότι το φαινόμενο αποτελεί πραγματικό κίνδυνο, προσθέτοντας ότι οι καλές καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών έχουν αυξήσει τη ροή προς την Αλβανία.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr