Άρχισαν οι κοινές περιπολίες Ρωσίας και Τουρκίας στο Ιντλίμπ



Μάρτιος 15, 2020. 09:02

Η ρωσική στρατιωτική αστυνομία, πήγε στον τόπο συγκέντρωσης με τον τουρκικό στρατό προκειμένου να ξεκινήσει η κοινή περιπολία της εθνικής οδού Μ-4 στην επαρχία της  Ιντλίμπ της Συρίας, σημειώνει το Ria Novosti, επικαλούμενο το Tass στις 15 Μαρτίου.



Ως τόπος συγκέντρωσης των στρατευμάτων καθορίστηκε στη δυτική άκρη της πόλης Σαρακίμπ. Πριν από την έναρξη της περιπολίας καθορίστηκε η διαδρομή στην περιοχή.


Από την πόλη Σαρακίμπ, ο στρατός θα πάει στο Τρούμπα, και από εκεί θα ξεκινήσι η κοινή περιπολία του τμήματος του αυτοκινητοδρόμου. Η επιχείρηση θα διοικείται από ένα κοινό κέντρο συντονισμού, το οποίο ξεκίνησε τις εργασίες του την 14η Μαρτίου.


Η εθνική οδός Μ-4 συνδέει τα Λατάκια και το Χαλέπι.


Οι κοινές περιπολίες έχουν σχεδιαστεί να εξασφαλίσουν την ασφάλεια της κυκλοφορίας των πολιτών και να αποτελέσουν εγγύηση για την πρόληψη της κλιμάκωσης της κατάστασης στην περιοχή.


Η συμφωνία για τη διεξαγωγή των κοινών επιχειρήσεων επετεύχθη μετά από συνομιλίες μεταξύ των προέδρων Ρωσίας και Τουρκίας, Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 5 Μαρτίου.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr