Στην Τουρκία συνελήφθησαν εκατοντάδες άτομα για προκλητικές αναρτήσεις





Μάρτιος 27, 2020. 18:57

Κωνσταντινούπολη.

Στην Τουρκία συνελήφθησαν 410 άτομα που είχαν αναρτήσει «προκλητικά» θέματα στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με την επιδημία του κορωνοϊού, όπως ανέφερε την Τετάρτη ο υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού.



 Ο Σοϊλού επεσήμανε ότι από τότε που τέθηκαν σε ισχύ οι περιορισμοί, ο αριθμός των επιβατών στα λεωφορεία έχει μειωθεί κατά 83% και η ένταση της κυκλοφορίας σε 15 μεγάλες πόλεις έχει πέσει κατά 65%.


Ο ίδιος ανέφερε ότι περίπου 2.000 λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν εντοπιστεί με προκλητικές αναρτήσεις, αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη 410 ατόμων «γιατί προσπαθούσαν να δημιουργήσουν αναταραχή».


Σύμφωνα, επίσης, με τον υπουργό Υγείας, Φαχρετίν Κοτζά σε συνέντευξη Τύπου ανέφερε ότι ο συνολικός αριθμός των προσβληθέντων από τον κορωνοϊό είναι 5.698 και συνολικά στη χώρα πέθαναν 92 άνθρωποι, ενώ μόνο την τελευταία ημέρα έχασαν τη ζωή τους 17 άτομα.


-
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr