Βουλγαρία: Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Πούτιν εξοπλισμό για τον κορωνοϊό

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας με ιατρική μάσκα επισκέπτεται βιομηχανία παραγωγής ιατρικής ενδυμασίας


Μάρτιος 13, 2020. 08:28
 Κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν χθες ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, συζήτησαν τη διασπορά του ιού της κορώνας- COVID-19.


Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα της δυνατότητας να αγοράσει η Βουλγαρία αναπνευστήρες από τη Ρωσία, οι οποίοι είναι εξαιρετικά σημαντικοί για τη θεραπεία ασθενών με κορωνοϊό.

Στη συζήτηση επισημάνθηκε ότι οι Ρώσοι επιστήμονες καταβάλλουν προσπάθειες για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του COVID-19.

Ο Μπορίσοφ αναφέρθηκε στα μέτρα τα οποία έχουν ληφθεί στη Βουλγαρία και στη δυνατότητα της βουλγαρικής βιομηχανίας να φτιάξει  τον απαραίτητο προστατευτικό ρουχισμό για ιατρικές μονάδες σε ολόκληρη τη χώρα.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν στη Συρία, επισημαίνοντας ότι στα βουλγαρο-τουρκικά σύνορα υπάρχει μηδενική πίεση από τους μετανάστες. Ενημέρωσε, επίσης, τον Ρώσο πρόεδρο για την πρόοδο στην κατασκευή της Βαλκανικής Ροής, γεγονός που επιβεβαιώνει το ρόλο της Βουλγαρίας στη μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη για τις επόμενες δεκαετίες.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr