Κωνσταντινούπολη: Πλοίο που μεταφέρει όπλα και πυρομαχικά απέπλευσε για την Τρίπολη



Μάρτιος 21, 2020. 20:32

Το πλοίο «ANA» που κατάφερε να ‘επιζήσει’ από τον βομβαρδισμό του λιμανιού της Τρίπολης τον περασμένο μήνα, αφού πέταξε τη σημαία της Αλβανίας, ετοιμάζεται να μεταφέρει μια αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στη Λιβύη από το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης.



Δύο υψηλού επιπέδου πηγές, αποκάλυψαν στην «The Libyan Address Journal» ότι η ιδιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου άλλαξε το όνομά του από «ANA” σε «PRAY» και ότι έχει βάλει πλου προς τη δυτική Λιβύη, φέρνοντας τη σημαία της Δημοκρατίας της Σιέρρα Λεόνε.


Οι δύο πηγές επιβεβαίωσαν ότι το πλοίο- που συνοδεύεται από δύο φρεγάτες του τουρκικού ναυτικού-  φορτώθηκε με θωρακισμένα οχήματα και σύστημα ραντάρ αγκίστρου (radar hook system), για να αντικαταστήσει αυτό που καταστράφηκε στην αεροπορική βάση Μιτίγκα στην Τρίπολη.

Οι πηγές πρόσθεσαν ότι το πλοίο αντί να μεταφέρει ιατρικό εξοπλισμό και προμήθειες για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του Coronavirus, όπως αναμένονταν,  φόρτωσαν σε αυτό  πυρομαχικά και θωρακισμένα οχήματα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr