Κορωνοϊός: Η Ιταλία κλείνει τα πάρκα, η Ισπανία εθνικοποιεί επιχειρήσεις



Μάρτιος 14, 2020. 21:06

Οι Ιταλοί, οι οποίοι έχουν περιοριστεί στα σπίτια τους λόγω των αυστηρών μέτρων που έχουν ληφθεί για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, τώρα στερούνται μιας από τις ελάχιστες απολαύσεις τους – μια βόλτα στο πάρκο.



Δήμαρχοι πολλών δήμων, μεταξύ αυτών της Ρώμης και του Μιλάνου, αποφάσισαν αργά χθες το βράδυ να κλείσουν δημόσια πάρκα και παιδικές χαρές. Οι υγειονομικές αρχές ανησυχούν από το γεγονός ότι πάρα πολλοί άνθρωποι συγκεντρώνονται σε ομάδες, παίζουν ποδόσφαιρο ή κάνουν μαζί τζόκινγκ.


Στην Ισπανία το υπουργικό συμβούλιο ανακοίνωσε σήμερα κατάσταση έκτακτης ανάγκης διάρκειας δύο εβδομάδων και νέα μέτρα για τον έλεγχο της λοίμωξης, η οποία έχει φτάσει τα 4000 άτομα τις τελευταίες ημέρες. 


Χθες στην Ισπανία, ανακοινώθηκε αυξημένος κίνδυνος επιδημίας και εισήχθησαν ορισμένοι περιορισμοί.


Τα νέα μέτρα θα επιτρέψουν στην κυβέρνηση να περιορίσει την ελεύθερη κυκλοφορία, να κατασχέσει αγαθά και να πάρει τον έλεγχο των εργοστασίων και των ιδιωτικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών νοσοκομείων.


 Στη Μαδρίτη και την Καταλονία, τα μπαρ και τα εστιατόρια ήταν κλειστά, καθώς και κάποια καταστήματα στα οποία συγκεντρώνεται κόσμος.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr