Η Συρία ζητά άρση των οικονομικών κυρώσεων – Η Ρωσία στέλνει ιατρική βοήθεια



Μάρτιος 30, 2020. 20:03

Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Συρίας στον ΟΗΕ, Δρ Μπασάρ αλ Τζααφάρι, ζήτησε την άρση των οικονομικών και καταναγκαστικών μέτρων που επιβλήθηκαν στη Συρία και σε άλλα κράτη, τώρα ειδικά, μετά την εξάπλωση του κορωνοϊού στον κόσμο.


Ο Τζααφάρι σε ομιλία του στη Σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την κατάσταση στη Συρία μέσω βίντεο, δήλωσε ότι η συνέχιση των οικονομικών κυρώσεων  τονίζει την υποκρισία στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κατάστασης στη Συρία και σε αυτά τα κράτη.


Η αντιπροσωπεία της Συρίας  επεσήμανε ότι στον «αμαρτωλό πόλεμο εναντίον της Συρίας εμποδίζονται οι Σύριοι και οι εργαζόμενοι στον τομέα της ιατρικής περίθαλψης να αποκτήσουν τις βασικές τους ανάγκες για να αποτρέψουν αυτήν την πανδημία».


Ρωσική βοήθεια για τον κορωνοϊό


Επισημαίνεται ότι την περασμένη Τρίτη διήλθε από τα Στενά του Βοσπόρου προς τη Συρία ρωσικό φορτηγό πλοίο το οποίο ήταν φορτωμένο με ασθενοφόρα και ιατρικό εξοπλισμό, αφού στη Δαμασκό αναφέρθηκε η πρώτη εμφάνιση κορωνοϊού την 22α Μαρτίου.


Το ρωσικό πλοίο, «Dvinitsa-50» το οποίο ανήκει στο βοηθητικό στόλο της Μόσχας, μετέφερε τρία στρατιωτικά ασθενοφόρα μαζί με ένα εμπορευματοκιβώτιο στο κατάστρωμά του, όπως εμφανίστηκε στο Βόσπορο.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr