‘Καταιγίδα της Ειρήνης’: Η Τρίπολη άρχισε επιθέσεις κατά των δυνάμεων του Χαφτάρ



Μάρτιος 28, 2020. 19:27


Οι δυνάμεις της κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας της Τρίπολης στη Λιβύη, άρχισαν εδώ και δύο ημέρες μια νέα επιχείρηση κατά των δυνάμεων του Χαλίφα Χαφτάρ που έχει την ονομασία «Καταιγίδα της Ειρήνης», προκειμένου να αντιμετωπίσει την πρόοδο του Εθνικού Στρατού στα προάστια της πρωτεύουσας.



Τη νέα επιχείρηση, που αντικαθιστά την μέχρι τώρα «Ηφαίστειο της Οργής» ανακοίνωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, το οποίο φιλοξενεί τις δηλώσεις του Μουσταφά αλ Μουγί, εκπρόσωπο του κέντρου των μέσων  ενημέρωσης για την επιχείρηση «Ηφαίστειο της Οργής».


Το κέντρο ενημέρωσης της στρατιωτικής επιχείρησης «Ηφαίστειο της Οργής»  ανέφερε, σύμφωνα με την ιστοσελιδα “The Libyan Observer” ότι όλοι άξονες στην πρωτεύουσα είναι μάρτυρες των βίαιων συγκρούσεων και μεγάλων προόδων για τις δυνάμεις του Φαγιέζ αλ Σάρατζ κατά των δυνάμεων του Χαφτάρ.


Η «Καταιγίδα της Οργής» έχει ως στόχο την αντιμετώπιση του Εθνικού Στρατού της Λιβύης καθώς συνεχίζονται οι μάχες στη νότιο πλευρά της πρωτεύουσας.


Ενισχύονται οι δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ


Τούρκικο δημοσίευμα ανέφερε σήμερα ότι το κέντρο Τύπου της επιχείρησης του «Ηφαιστείου της Οργής» ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του Χαλίφα Χαφτάρ στην ανατολική Λιβύη ενισχύονται με όπλα και πυρομαχικά που μετέφεραν τρία αεροσκάφη τύπου Ilyushin Il-76 που απογειώθηκαν από στρατιωτική βάση του Άμπου Ντάμπι, πρωτεύουσα των ΗΑΕ, και προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση Χαντίμ στην περιοχή Μέρτζ στην ανατολική Λιβύη.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr