Αντιπολίτευση Τουρκίας: Η χώρα ενδέχεται να αντιμετωπίσει έλλειψη τροφίμων



Μάρτιος 30, 2020. 17:38

Η αξιωματική αντιπολίτευση στην Τουρκία, το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) δήλωσε ότι η χώρα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα τους επόμενους τρεις μήνες εξαιτίας της εμφάνισης του κορωνοϊού, εάν η κυβέρνηση δεν πάρει αμέσως επαρκή μέτρα στήριξης στον αγροτικό τομέα, όπως σημειώνει η εφημερίδα Τζουμχουριέτ.



«Εάν δεν προετοιμαστεί η γη για σπορά εγκαίρως, οι αγρότες δεν θα μπορούν να πάνε στα χωράφια. Επιπλέον, οι εποχιακοί εργαζόμενοι θα παραμείνουν χωρίς δουλειά. Αυτό θα έχει αποτέλεσμα μέσα σε τρεις μήνες να δούμε άδεια ράφια και οι πολίτες μας θα αρχίσουν να λιμοκτονούν», ανέφερε ο Ορχάν Σαριμπάλ, αντιπρόεδρος του CHP.


Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 19 Μαρτίου, την επομένη της πρώτου ανακοινωθέντος θανάτου από τον Covid-19 στη χώρα, ανακοίνωσε ένα πακέτο στήριξης ύψους 100 δισ. Λιρών (15,4 δισ. Δολάρια), το οποίο αποσκοπεί στην άμβλυνση των συνεπειών  από τον ιό. Το πακέτο περιλαμβάνει μέτρα για την αναβολή πληρωμής φόρων, δασμών και πληρωμών κοινωνικής ασφάλισης, καθώς και ορισμένα κίνητρα για τις τουρκικές επιχειρήσεις και τους πολίτες.


Ωστόσο, σύμφωνα με τον Σαριμπάλ, η κυβέρνηση έπρεπε να λάβει δραστικά μέτρα για τη στήριξη του τομέα των τροφίμων.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr