Ο Μπαχτσελί ζητάει αποζημίωση από τη Ρωσία για τους νεκρούς Τούρκους στρατιώτες



Μάρτιος 4, 2020. 17:08

Άγκυρα.

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, πρόεδρος του Κόμματος του Εθνικιστικού Κινήματος ζήτησε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στο κοινοβούλιο, να ζητηθεί από τη Ρωσία απολογία και αποζημίωση για το θάνατο των 34 Τούρκων στρατιωτών στο Ιντλίμπ, έπειτα από επιθέσεις των στρατιωτικών δυνάμεων  της Συρίας.



Απάντηση στο αίτημά του έδωσε ο υπουργός Έθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος δήλωσε ότι «αυτά είναι τεχνικά θέματα, ο πρόεδρος κάνει το απαραίτητο έργο».


Το αίτημα του Μπαχτσελί έρχεται λίγες ώρες πριν από την συνάντηση του Τούρκου προέδρου, Ρ.Τ. Ερντογάν με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, αύριο στη Μόσχα.


Ο Ακάρ μιλώντας στη συνεδρίαση της Ομάδα του Κοινοβουλίου διευκρίνισε για τη αυριανή συνάντηση στη Μόσχα ότι «υπάρχουν συμφωνίες που πρέπει να τις δούμε από την αρχή, αντιμετωπίζουμε κάποια προβλήματα στην εφαρμογή τους, θα εκφράσουμε τις απόψεις μας, τις προτάσεις μας και τα αιτήματά μας προς τον Πούτιν σε ανώτατο επίπεδο, επιζητώντας τις μεθόδους και τις πολιτικές λύσεις», προσθέτοντας ότι όλα τα ζητήματα θα συζητηθούν από τον πρόεδρο.

--