Μάχες στην Τρίπολη: Τραυματίστηκε ο ηγέτης των Ισλαμιστών



Μάρτιος 19, 2020. 18:50

Βεγγάζη.

Στις μάχες που συνεχίζονται στα νότια της πρωτεύουσας της Λιβύης, Τρίπολη, λιβυκό δημοσίευμα αναφέρει ότι τραυματίστηκε σοβαρά ο Ισλαμιστής ηγέτης  Ζίαντ Βαλαάμ, ο οποίος συμμετείχε στις μάχες στο πλευρό των δυνάμεων της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας εναντίον του Εθνικού Στρατού της Λιβύης.



Μετά τον τραυματισμό του, ο Βαλαάμ, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Τρίπολης με αρκετούς τραυματίες των δυνάμεων που υποστηρίζουν τον Φαγιέζ αλ Σάρατζ, για θεραπεία.


Ο Ισλαμιστής ηγέτης θεωρείται ένας από πιο σημαντικούς ηγέτες της εξτρεμιστικής οργάνωσης Ανσάρ αλ Σαρία και είναι ένας από τους ιδρυτές του Συμβουλίου Σούρα των Μουτζαχεντίν στη Βεγγάζη.


Οι περισσότεροι από τους συμπατριώτες του στην ομάδα Ανσάρ αλ Σαρία καθώς και οι Μουτζαχεντίν της Βεγγάζης δολοφονήθηκαν κατά τη διάρκεια της Μάχης της Βεγγάζης μεταξύ του 2014- 2017, όπου πολέμησαν με μέλη του ISIS, εναντίον του Εθνικού Στρατού της Λιβύης.


The Libyan Address Journal
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr