Οι Ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες εμπλέκονται στον πόλεμο κατά του κορωνοϊού




Μάρτιος 20, 2020. 21:46

 Μία από τις πιο φημισμένες μυστικές υπηρεσίες στον κόσμο, η ισραηλινή Μοσάντ, έχει προστεθεί στον αγώνα κατά του κορωνοϊού.



Έχει δραστηριοποιηθεί σε μυστικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό για παράνομες εισαγωγές,  αεροπορικώς,  δειγμάτων για ανίχνευση της λοίμωξης. Τα πρώτα 100 χιλιάδες δείγματα έχουν παραδοθεί αυτήν την εβδομάδα.


Από τα κιτ ωστόσο λείπουν ορισμένα τμήματα, σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα. Αυτό δημιούργησε  αμφιβολίες για την επιτυχία της ισραηλινής επιχείρησης που κρατείται μυστική, γιατί έχει κακές και ίσως εχθρικές σχέσεις με τουλάχιστον δύο από τις χώρες των ανεπίσημων εξαγωγών. Ποιες είναι αυτές δεν αναφέρονται.


Πιθανολογούνται ότι πρόκειται για  αραβικά κράτη της περιοχής του Κόλπου που δεν αναγνωρίζουν το Ισραήλ και δεν έχουν διπλωματικές σχέσεις με αυτό, λόγω της πολιτικής έναντι των Παλαιστινίων.


Για το λόγο αυτόν, είναι αδύνατο να αναφερθούν οι χώρες εισαγωγής για τις δοκιμές, εξήγησε ανώνυμος κυβερνητικός αξιωματούχος, αλλά και οι ίδιοι οι πωλητές δεν θέλουν να μαθευτεί, γιατί η επιδημία είναι μπροστά τους, πρόσθεσε.


Ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Νετανιάχου, επιβεβαίωσε την επιχείρηση.


Δήλωσε: «Έχουμε ενεργοποιήσει όλους τους μοχλούς, όλες τις κυβερνητικές υπηρεσίες να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, τόσο της Μοσάντ όσο και των άλλων υπηρεσιών».


«Ο εξοπλισμός που αποκτήθηκε και παραδόθηκε στο Ισραήλ είναι ζωτικής σημασίας», πρόσθεσε ο Νετανιάχου, αρνούμενος ότι οι δοκιμές είναι άχρηστες.


Το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι 12, ανέφερε πρώτο ότι η Μοσάντ σχεδιάζει να πραγματοποιήσει συνολικά τέσσερα εκατομμύρια τεστ από διάφορες χώρες. Αν και ο αριθμός φαίνεται υπερβολικός.

Όλες οι μονάδες του στρατού και οι μυστικές υπηρεσίες για την αντιμετώπιση του ιού έχουν κινητοποιηθεί στη χώρα. Ο κορωνοϊός μπορεί να ειπωθεί ότι παραβάλλεται ως στοιχείο χημικού πολέμου.


Τα ξενοδοχεία στα οποία απομονώνονται τα άτομα με τα πιο ήπια συμπτώματα της ασθένειας προσωρινά απομονώνονται. 

Το πρώτο από αυτά είναι το πολυτελές «Νταν Πανόραμα» στο Τέλ Αβίβ, στην πρώτη γραμμή της παραλίας. Έχει στρατιωτικό προσωπικό.


Στην καταπολέμηση του ιού εμπλέκεται και η Σιν Μπετ, η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ.


Με απόφαση της κυβέρνησης, η υπηρεσία αυτή παρακολουθεί τους υπόπτους και αποδεδειγμένα μολυσμένους από τα κινητά τους τηλέφωνα.


Υπάρχουν 530 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα. Στη χώρα έχουν κλείσει τα σχολεία, τα εμπορικά κέντρα καθώς και τα σύνορα, από την Τετάρτη,  για όλους τους τουρίστες και τους αλλοδαπούς.





--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr