Κοσσυφοπέδιο: Αντιπαράθεση προέδρου και πρωθυπουργού για μέτρα κατά του κορωνοϊού



 
Μάρτιος 24, 2020. 10:08


Η αντιπαράθεση του πρωθυπουργού του Κοσσυφοπεδίου, Αλμπίν Κούρτι, με τον πρόεδρο Χασίμ Θάτσι, μεταφέρθηκε τώρα στο πεδίο της αντιμετώπισης του κορωνοϊού.



Ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, θα απευθυνθεί  στο Συνταγματικό Δικαστήριο για να ακυρώσει τα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης του Αλμπίν Κούρτι για περιορισμό της κυκλοφορίας των πολιτών εξαιτίας του κορωνοϊού.


Το Κοσσυφοπέδιο έχει 30 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κορωνοϊού και η κυβέρνηση έλαβε μέτρα για την απαγόρευση της κυκλοφορίας αυτοκινήτων και πολιτών από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα και από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί.


Ο Πρόεδρος ισχυρίζεται ότι η απόφαση αυτή είναι άκυρη, αφού αυτή δεν λήφθηκε από το κοινοβούλιο.


«Ούτε η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου, ούτε οι αρχές ασφαλείας, μπορούν να επιβάλλουν αυτήν την αντισυνταγματική απόφαση της κυβέρνησης, γιατί θα διαπράξουν ποινικό αδίκημα. Η απόφαση της κυβέρνησης δεν έχει νομική ισχύ και είναι ανεφάρμοστη στην επικράτεια του Κοσσυφοπεδίου», λέει ο Θάτσι.


Ο ίδιος πρόσθεσε: «Θα ζητήσω από το Συνταγματικό Δικαστήριο να αναστείλει και να ακυρώσει την απόφαση».


Μέσα από αυτήν τη σύγκρουση προέδρου και πρωθυπουργού έχει δημιουργηθεί σύγχυση στους πολίτες  και δεν γνωρίζουν αν πρέπει να ακολουθήσουν τα μέτρα ή όχι. Μάλιστα ο τίτλος του δημοσιεύματος είναι «Χάος στο Κοσσυφοπέδιο».



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr