Ζόραν Ζάεφ: Ο προεκλογικός αγώνας, λόγω κορωνοϊού, θα γίνει από τα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης



Μάρτιος 12, 2020. 20:18

Σκόπια.

Ο επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, Ζόραν Ζάεφ, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Όλιβερ Σπασόφσκι δήλωσε ότι δεν θα γίνουν προεκλογικές συγκεντρώσεις, λόγω της κήρυξης πανδημίας - για τον κορωνοϊό.



«Είναι πιο σημαντική η προστασία της υγείας των πολιτών, που είναι πάνω από όλα. Αυτή πρέπει και είναι η ύψιστη προτεραιότητα των θεσμών και των κομμάτων.

Για το σκοπό αυτόν  ανακοινώθηκαν τα μέτρα για την απαγόρευση των δημόσιων συγκεντρώσεων και την εξυπηρέτηση στα εστιατόρια με την εξασφάλιση επαρκούς απόστασης μεταξύ των πελατών. 

Επίσης, τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία δεν θα λειτουργήσουν και ένας από δύο γονείς με παιδί μέχρι 10 ετών θα παραμένει στο σπίτι και εκείνοι που θα εμποδιστούν σε αυτό το μέτρο να υποβάλλουν αίτηση στην επιθεώρηση εργασίας», είπε ο Ζάεφ.


Πρότεινε η προεκλογική εκστρατεία να είναι πλήρως σύμφωνη με τις συστάσεις του υπουργείου Υγείας και των άλλων σχετικών θεσμικών οργάνων.




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr