Τουρκία: «Οι ομαδικοί τάφοι στην Γκαζίαντεπ δεν είναι από κορωνοϊό», λέει ο νομάρχης



Μάρτιος 29, 2020.  18:48


Το γραφείο Τύπου του νομάρχη της Γκαζίαντεπ, στην Τουρκία, διέψευσε αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο δήμος έσκαψε ομαδικούς τάφους για ανθρώπους που πέθαναν από τον κορωνοϊό.



Η ανακοίνωση αναφέρει ότι ένας πολίτης με το όνομα «Saime D.» τράβηξε με το κινητό του φωτογραφίες τους τάφους που άνοιξε ο δήμος.


 Έγραψε κάτω από τις φωτογραφίες ότι «αυτοί οι τάφοι έχουν ανοίξει για όσους έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό, οι πολίτες έχουν εξαπατηθεί, υπάρχουν πολλοί θάνατοι».


Η ανακοίνωση της τουρκικής διοίκησης ανέφερε ότι πρόκειται για παραπλάνηση του πολίτη και ότι πρόκειται για τάφους που είχε ανοίξει ο δήμος για νεκρούς από το κρατικό νοσοκομείο της πόλης  όπου από τον Δεκέμβριο μέχρι τις 27 Μαρτίου θάβονται ασθενείς που πέθαναν για διάφορους λόγους και όχι εξαιτίας του κορωνοϊού.


Στο ίδιο νεκροταφείο θάφτηκε η μητέρα του αναφερόμενου, Εμινέ,  η οποία όπως σημειώνεται, σε τεστ που έγινε πριν το θάνατό της έδειξε ότι ήταν η αρνητική στον ιό Covid-19.


Το δημοσίευμα δηλώνει τον πανικό που έχει δημιουργηθεί στους Τούρκους και το ότι δεν εμπιστεύονται τις αρχές στις ανακοινώσεις τους για την πανδημία.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr