Κύπρος: Διαμαρτυρία για το κλείσιμο των οδοφραγμάτων- Ρίχτηκαν δακρυγόνα



Μάρτιος 7, 2020. 19:29

Υπέρ της ειρήνης και μιας ενωμένης Κύπρου ήταν το σύνθημα της διαδήλωσης που πραγματοποίησαν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας, το οποίο παραμένει κλειστό με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της Κυπριακής Δημοκρατίας στο πλαίσιο των μέτρων προφύλαξης έναντι του κορωναϊού.


Σύμφωνα με πληροφορίες του Πολίτη  Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι διαδηλωτές μπήκαν στη νεκρή ζώνη με αποτέλεσμα Ελληνοκύπριοι αστυνομικοί να κάνουν χρήση δακρυγόνων κατά των διαδηλωτών.


Yπενθυμίζεται ότι η Κυβέρνηση προχώρησε σε προσωρινό κλείσιμο 4 οδοφραγμάτων λόγω κορωναϊού μέχρι την Δευτέρα όπου και θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση και θα διαφανεί εάν θα παραμείνουν κλειστά ή εάν θα αρθεί το μέτρο.


Η τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ φιλοξενεί τις δηλώσεις για το περιστατικό του προέδρου του ψευδοκράτους Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος τόνισε ότι δεν έχει εντοπιστεί κοροναϊός και στις δύο πλευρές  και ότι η Τεχνική Επιτροπή Δικοινοτικής Υγείας δεν απαιτεί ένα τέτοιο μέτρο. Καθόρισε μάλιστα  την επέμβαση της αστυνομίας προς τους διαδηλωτές ως δυσανάλογη.


Σχετικό βίντεο


--