Για πρώτη φορά: Το Ιράν ζητά δάνειο από το ΔΝΤ - για την καταπολέμηση του κορωνοϊού



Μάρτιος 12, 2020. 17:16

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ, ανέφερε στο Twitter,  ότι η Ιρανική Κεντρική Τράπεζα έχει ζητήσει πρόσβαση στη χρηματοδότηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου-ΔΝΤ για τις χώρες που επλήγησαν από τον κορωνοϊό.



Έτσι, για πρώτη φορά από το 1962, το Ιράν ζητάει από το ΔΝΤ επείγουσα χρηματοδότηση-βοήθεια για την επιδημία του Covid-19, που έχει μολύνει περισσότερους από 10.000 Ιρανούς, καθώς έχουν πεθάνει εκατοντάδες πολίτες.


Η διευθύνουσα Σύμβουλος του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργίεβα, δήλωσε ότι οι χώρες που επηρεάζονται από τον ιό κορώνα θα υποστηριχθούν μέσω ενός ταχέως χρηματοδοτικού μέσου, γράφει ο Ιρανός ΥΠΕΞ που συμπληρώνει ότι η ιρανική κεντρική τράπεζα έχει ζητήσει «άμεση πρόσβαση στο εν λόγω μέσο»


Μάλιστα, ο διοικητής της Ιρανικής Κεντρικής Τράπεζας, Αμπντονάσερ Χεμάτι,  έγραψε στην Γκεοργκίεβα ότι ζητάει 5 δισεκατομμύρια δολάρια από το Ταμείο Ταχείας Χρηματοδοτικής Ενίσχυσης (Rapid Financial Instrument) για να βοηθήσει το Ιράν να πολεμήσει τον κορωνοϊό.


Σύμφωνα με το βουλγαρικό δημοσίευμα, η Γκεοργκίεβα ανακοίνωσε στις 4 Μαρτίου, ότι ο διεθνής οργανισμός χορηγεί 50 δισεκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει την αντιμετώπιση της παγκόσμιας κρίσης του κορωνοϊού.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr