Η σημαία της Βόρειας Μακεδονίας υψώθηκε στον ιστό του ΝΑΤΟ



Μάρτιος 30, 2020. 21:36

Βρυξέλλες.

Η σημαία της Βόρειας Μακεδονίας υψώθηκε σήμερα μπροστά από το αρχηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες με τον εθνικό ύμνο της χώρας να ακούγεται τρεις ημέρες μετά την επίσημο είσοδο της στην 30η θέση της Συμμαχίας, γράφει η σερβική Politika on Line.



Την τελετή παρακολούθησαν ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ενώ τα μέλη της κυβέρνησης των Σκοπίων, παρακολουθούσαν την έπαρση της σημαίας μέσω τηλεοπτικού συνδέσμου.


Μετά την έπαρση της σημαίας, ακολούθησε ο ύμνος του ΝΑΤΟ.


«Είμαστε σήμερα εδώ για να καλωσορίσουμε τη Βόρεια Μακεδονία ως μέλος του ΝΑΤΟ. Αυτή είναι μια ιστορική στιγμή για τη Βόρεια Μακεδονία, η οποία έρχεται μετά από χρόνια δέσμευσης», ανέφερε ο Στόλτενμπεργκ, σύμφωνα με το πρακτορείο Tanjug.


Ο Στόλτενμπεργκ, όπως σημειώνει το σερβικό δημοσίευμα, ανέφερε ότι η ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ κατέστη δυνατή από τη Συμφωνία των Πρεσπών και χαιρέτισε την απόφαση της ΕΕ να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη χώρα.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr