Λιβύη: Κατάπαυση του πυρός λόγω της πανδημίας- Χαιρετισμός γ.γ. ΟΗΕ



Μάρτιος 22, 2020. 22:07


Τα αντιμαχόμενο μέρη στη Λιβύη αποφάσισαν να παύσουν τις μάχες μεταξύ τους για να επιτρέψουν τις αρχές να ανταποκριθούν στην πρόκληση της δημόσιας υγείας που θέτει η πανδημία του κορωνοϊού.



Ο Γενικός Γραμματέας Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες καλωσόρισε το Σάββατο τις αποφάσεις των αντιμαχόμενων πλευρών, και εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτές θα μεταφραστούν τις άνευ όρων παύσης των εχθροπραξιών, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζτάριτς.


«Δεδομένης της ήδη έντονης ανθρωπιστικής κατάστασης στη Λιβύη και του ενδεχόμενου αντίκτυπου της πανδημίας του COVID-19, ο γενικός γραμματέας καλεί τις πλευρές να ενώσουν τις δυνάμεις τους, για να αντιμετωπίσουν την απειλή και να εξασφαλίσουν την απροσδόκητη πρόσβαση της ανθρωπιστικής βοήθειας σε ολόκληρη τη χώρα», δήλωσε ο εκπρόσωπος.


Ο Γκουτέρες προέτρεψε τις δύο πλευρές να δεχθούν το σχέδιο συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός που επιτεύχθηκε στη Γενεύη τον περασμένο μήνα.




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr