Η Συρία κατέρριψε τρία τουρκικά drone στο εναέριο χώρο του Ιντλίμπ



Μάρτιος 2, 2020. 09:39

Μετά την ανακοίνωση  της τουρκικής στρατιωτικής επίθεσης στο Ιντλίμπ, που η τουρκική ηγεσία την έδωσε το όνομα ‘Ανοιξιάτικη Ασπίδα’, η κυβέρνηση της Συρίας δημοσιοποίησε  την κατάρριψη τριών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο εναέριο χώρο πάνω από το Ιντλίμπ, για τον οποίο ανακοίνωσε απαγόρευση πτήσεων.


Το συριακό πρακτορείο Sana σημείωσε  ότι στρατιωτική μονάδα κατάφερε να καταρρίψει 3 τουρκικά Drones πάνω από το Ιντλίμπ και ότι αντιαεροπορικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον αρκετών εχθρικών αεροσκαφών πάνω από την πόλη Χάμα.


Σημειώνει ακόμη ότι οι μονάδες του στρατού στόχευσαν τρομοκράτες με πυραυλικές επιθέσεις στην περιοχή του Σαρακίμπ, νοτιοανατολικά του Ιντλίμπ, ενώ άλλες μονάδες χτύπησαν με βαρύ πυροβολικό ομάδες των ανταρτών που κινούνταν στην περιοχή της Κανσάφρα νότια της επαρχίας.


Όπως σημειώνει η Daily Sabah ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρ.Τ. Ερντογάν ζήτησε πρόσφατα από τον ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν η Ρωσία να μην εμπλακεί στην επίθεση κατά των δυνάμεων του προέδρου της Συρίας, Άσαντ.


Ωστόσο, το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti, διευκρίνισε ότι η Ρωσία δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των τουρκικών αεροσκαφών στο εναέριο χώρο πάνω από το Ιντλίμπ.


Αναμένεται ο πρόεδρος της Τουρκίας να μεταβεί στις 5 Μαρτίου στη Μόσχα για να συζητήσει το ζήτημα του Ιντλίμπ με τον Πούτιν.


--