Τα Σκόπια ετοιμάζονται για νέο κύμα προσφύγων- Ο Frontex βλέπει επιδείνωση στον Έβρο



Μάρτιος 2, 2020. 13:06

Σκόπια.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις Μπουγιάρ Οσμάνι, τόνισε ότι η χώρα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την πιθανή εισροή προσφύγων και μεταναστών βρισκόμενη σε συντονισμό με την Υπηρεσία Προστασίας των Συνόρων Frontex και τα κράτη μέλη της ΕΕ.



Η αστυνομία έχει εντείνει την παρακολούθηση στα νότια σύνορα της χώρας (με την Ελλάδα) και η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη σε αυτό το στάδιο.


Μέχρι τώρα δεν έχει αναφερθεί αυξημένος αριθμός προσπαθειών μεταναστών να διασχίσουν τα σύνορα, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, γράφει η εφημερίδα των Σκοπίων «Σλόμποντεν Πέτσατ», σύμφωνα με το βουλγαρικό ‘Φόκους’.


Όπως αναφέρεται, οι μετανάστες που βρίσκονται στην ουδέτερη ζώνη στα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, χθες,1η Μαρτίου, επιτέθηκαν στην ελληνική αστυνομία, η οποία απάντησε με δακρυγόνα και βόμβες σοκ.


Η κατάσταση στα βουλγαρο-τουρκικά σύνορα ήταν ήρεμη  και η κυβέρνηση της Βουλγαρίας ισχυρίζεται ότι οι λαθρομετανάστες δεν έχουν κάνει σοβαρές προσπάθειες να τα διασχίσουν.


Ο Frontex προβλέπει επιδείνωση της κατάστασης στον Έβρο

Ο Frontex περιμένει ότι η κατάσταση στα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας θα επιδεινωθεί  λόγω της μαζικής εισροής μεταναστών, όπως ανέφερε η εσωτερική έκθεση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Συνόρων στη γερμανική εφημερίδα Bild.


Ο Μητσοτάκης  με Μισέλ και ντε Λάιεν στο Έβρο


Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Τσαρλς Μισέλ, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντάβιντ Σάσολι, θα επισκεφθούν αύριο τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.


--