Οι ειδήσεις για «καταστροφή» του S-300 της Συρίας



Μάρτιος 11, 2020. 16:18


Μετά  την κατάπαυση του πυρός που τέθηκε σε ισχύ στα τέλη της περασμένης εβδομάδας στο «Μεγάλο Ιντλίμπ» (επαρχίες Ιντλίμπ και Χάμα, καθώς και τμήματα των επαρχιών Χαλεπίου και Λατάκιας) οι ισλαμιστές μαχητές που υποστηρίζονται από την Τουρκία άρχισαν «στρατιωτικές επιχειρήσεις» στο μέτωπο της ενημέρωσης, όπως γράφει ρωσική EurAsia Daily.



 Το δημοσίευμα  σημειώνει ότι στο τέλος της περασμένης εβδομάδας οι ισλαμιστές δημοσίευσαν φωτογραφία του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-300 «κατεστραμμένο».


Έτσι, αγωνιστές και ιδεολόγοι συνεργάτες τους στα τουρκικά κοινωνικά δίκτυα αναφέρουν ότι το S-300 καταστράφηκε από επίθεσή των ισλαμιστών μαχητών ή άλλοι χρήστες από τις  λεγόμενες τουρκικές ‘πατριωτικές’ ομάδες αναφέρουν ότι καταστράφηκε από επίθεση της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας.


Ωστόσο, αυτές οι εκδοχές δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.


Η φωτογραφία που παρουσίασαν για να πείσουν για την καταστροφή των S-300 δεν έχει καμία σχέση με τη Συρία.


Η φωτογραφία είναι του 2016 που τραβήχτηκε στην περιοχή Ασουλούκ στο Αστραχάν,  σε μια ανεπιτυχή εκτόξευση ενός εκπαιδευτικού αντιαεροπορικού  κατευθυνόμενου πυραύλου, σημειώνει το δημοσίευμα επισημαίνοντας τα Fake News  του πολέμου.

--



               


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr