Φειδωλός ο Ερντογάν για το S-400 - Συζήτηση στο αεροπλάνο κατά την επιστροφή στην Άγκυρα



Μάρτιος 6, 2020. 14:28

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη συνάντηση με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στη Μόσχα απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων που τον συνόδευαν στο αεροπλάνο κατά την επιστροφή στην Άγκυρα.



Στην ερώτηση ενός δημοσιογράφου «Η Ρωσία δεν έχει τηρήσει τις υποσχέσεις της για ευαίσθητα θέματα στο παρελθόν, δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της. Μια παρόμοια κατάσταση τόσο στη Συρία όσο και στη Λιβύη δε θα τεθεί σε κίνδυνο και πάλι η ασφάλεια της Τουρκίας; Εάν η Ρωσία συνεχίσει αυτές τις πολιτικές, θα επηρεαστούν κρίσιμα ζωτικής σημασίας Project όπως είναι το S-400;».

Ο Τούρκος πρόεδρος απάντησε ότι το ρωσικό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας βρίσκεται ήδη στην ιδιοκτησία της χώρας, ωστόσο δεν έχει παύσει να ενδιαφέρεται για τους αμερικανικούς Patriot.

«Το S-400 είναι πλέον ιδιοκτησία μας. Από μια πλευρά συνεχίζονται τα μαθήματα κατάρτισης με το S-400 και τα λοιπά. Έχουμε παραλάβει τα πάντα. (Το σύστημα) θα ενεργοποιηθεί από τον Απρίλιο και μετά. Αλλά, επιτρέψτε μου να το ξαναπώ. Είπαμε στους Αμερικανούς, ‘ αν μας δώσετε ένα Patriot, θα αγοράσουμε ένα Patriot από εσάς», είπε ο Ερντογάν.
--