Κοσσυφοπέδιο: Αγαθά 10 εκατομμυρίων ευρώ εισήλθαν από τη Σερβία μετά την κατάργηση των τελών



Απρίλιος 22, 2020. 16:55

Πρίστινα.


Ο εκπρόσωπος των τελωνείων, Αντριάτικ Σταβίλετσι  ανέφερε ότι η εισαγωγή αγαθών από τη Σερβία προς το Κοσσυφοπέδιο, από την 1η Απριλίου, με την κατάργηση του φόρου 100% επί των προϊόντων, ανήλθε σε πολλά εκατομμύρια ευρώ.



Μιλώντας στο «Klan Kosova», ο Σταβίλετσι ανέφερε η εισαγωγή αγαθών από τη Σερβία έχει κατακόρυφη αύξηση με την πλήρη κατάργηση του φόρου.


 «Από την 1η Απριλίου, με την κατάργηση του φόρου και την καθιέρωση της αμοιβαιότητας, εισήχθησαν σερβικά προϊόντα της τάξης των 10 εκατομμυρίων ευρώ. Είναι αλήθεια, ότι δεν περιμέναμε τόση μεγάλη εισαγωγή προϊόντων».


 Εξέφρασε, όμως, τις επιφυλάξεις του για παρεμπόδιση φορτηγών του Κοσόβου προς τη Σερβία.


«Χθες υπήρχαν συγκεχυμένες πληροφορίες από τη σερβική πλευρά. Μετά τις 13:00, η ​​σερβική πλευρά είπε ότι δεν επιτρέπει να εισέλθουν σε δύο φορτηγά στη διάβαση ‘Μεντάρε’, δήλωσε ότι έχουν λάβει μια εντολή σύμφωνα με την οποία δεν πρέπει να εισέλθουν χωρίς να λάβουν ειδική άδεια από το γραφείο συνδέσμου της Σερβίας στην Πρίστινα».


«Ωστόσο, σήμερα, είπαν ότι θέλουν αυτήν την άδεια από οχήματα με σερβικές πινακίδες κυκλοφορία. Τώρα, δεν υπάρχουν φορτηγά να περιμένουν, ή να αναφέρονται καθυστερήσεις», είπε ο Σταβίλετσι, σύμφωνα με τη ραδιοτηλεόραση Κοσόβου.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr