Κλειστά τα σύνορα μέχρι 15 Μαΐου


 Απρίλιος 16, 2020. 16:04

Μέχρι τις 15 Μαΐου 2020, η ελληνική κυβέρνηση έχει επεκτείνει το μέτρο για να περιορίσει προσωρινά όλες τις αεροπορικές, σιδηροδρομικές και οδικές συνδέσεις με τη Βόρεια Μακεδονία και να απαγορεύσει την είσοδο πολιτών της χώρα αυτής στην ελληνική επικράτεια.



Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής της MIA από την Αθήνα, η απόφαση των Υπουργών Υγείας, Υποδομών και Μεταφορών και της Ελληνικής Ναυτιλίας, η οποία ισχύει έως τις 15 Μαΐου 2020 στις 3 μ.μ., δημοσιεύθηκε χθες στην Επίσημη Εφημερίδα και είναι «για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω εξάπλωση του κορωνοϊού στην ελληνική επικράτεια».


Η απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα δεν ισχύει για Έλληνες πολίτες, πολίτες με άδεια διαμονής, καθώς και για άτομα των οποίων η μόνιμη διαμονή είναι στην Ελλάδα. Υπάρχει επίσης μια εξαίρεση από την απαγόρευση διέλευσης φορτηγών.


Στην ίδια απόφαση των υπουργών, περιλαμβάνονται μέτρα που σχετίζονται με τη διασύνδεση της Ελλάδας με την Αλβανία, την Ιταλία και την Ισπανία.


 Έως τις 15 Μαΐου, όλες οι αεροπορικές, θαλάσσιες, σιδηροδρομικές και οδικές συνδέσεις με την Αλβανία έχουν ανασταλεί προσωρινά και η είσοδος στην Ελλάδα έχει απαγορευτεί για Αλβανούς πολίτες, καθώς οι θαλάσσιες και αεροπορικές συνδέσεις με την Ιταλία και την Ισπανία έχουν διακοπεί.


Στις 15 Μαρτίου, σε συνάντηση μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και υπουργών της κυβέρνησής του, αποφασίστηκε να κλείσουν τα σύνορα της Ελλάδας με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία, μια απόφαση που έχει πλέον παραταθεί για έναν ακόμη μήνα, σημειώνει το σλαβικό δημοσίευμα.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr