Συνελήφθη στο Ρότερνταμ με 15 κιλά κοκαΐνη Αλβανός εργολάβος οικοδομών



Απρίλιος 18, 2020. 20:10

Η εισαγγελία του Ρότερνταμ την Παρασκευή 17 Απριλίου 2020, δημοσίευσε δράση της ολλανδικής αστυνομίας κατά των ναρκωτικών. 
Έτσι, στις 10 Απριλίου, σε μια αποθήκη στην πόλη του Best, η ολλανδική αστυνομία και τα τελωνεία έλεγξαν δύο εμπορευματοκιβώτια που προέρχονταν από το λιμάνι Ντε Σάντος της Βραζιλίας.



Εκτός από ένα φορτίο μαγγανίου,  σε δοχεία βρέθηκαν επίσης 1459 Kg. καθαρή κοκαΐνη (λιανική αξία κοκαΐνης = 120 εκατομμύρια ευρώ). Τα ναρκωτικά θα αντληθούν από τα δοχεία με τη μέθοδο "Rip Off",  ενώ η εταιρεία που παρήγγειλε το μαγγάνιο είχε άγνοια.


 Σύμφωνα με το ολλανδικό δημοσίευμα , συνελήφθησαν πέντε άτομα, δύο Αλβανοί Κοσόβου, ένας Τούρκος, ένας Γάλλος και ένας 43χρονος από την πόλη της Αλβανίας, Λούσνια, που θεωρείται και ο εγκέφαλος της ομάδας.


Η αλβανική αστυνομία  υποψιάζεται ότι ο 43χρονος από τη Λούσνια ηγείται της διεθνής συμμορίας διακίνησης ναρκωτικών.


Μάλιστα, όπως αναφέρεται, ξεπλένει τα χρήματα που κερδίζει από την κοκαΐνη με επιχειρήσεις στον τομέα των κατασκευών.


«Δεν ξεπλένει τα χρήματα στην πόλη που κατάγεται, αλλά στα Τίρανα, την πρωτεύουσα της Αλβανίας», σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα, καταλήγοντας ότι με την εξέλιξη αυτή οι κατασκευές του θα παραμείνουν μισοχτισμένες…

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr