Πάνω από 160 μισθοφόροι των Τούρκων σκοτώθηκαν στη Λιβύη



Απρίλιος 5, 2020. 20:48

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα έχει τεκμηριώσει το θάνατο 9 μαχητών  των φιλοτουρκικών ομάδων κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται υπό την ηγεσία του αρχιστράτηγου Χαλίφα Χάφταρ, σε διάφορα πεδία μαχών της λιβυκής επικράτειας.


Με τους νέους νεκρούς ο συνολικός αριθμός των μισθοφόρων των Τούρκων που έχασαν τη ζωή τους στη Λιβύη,  φθάνει τους 165.


Το Συριακό Παρατηρητήριο αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα του σήμερα, την Κυριακή, ότι οι νεκροί ήταν από τις παρατάξεις της Ταξιαρχίας Αλ Μουτασίμ, της Ταξιαρχίας Σουλτάν Μουράτ, της Ταξιαρχίας των Σουκούρ αλ Σαμάλ, της Αλ Χαμζάτ και της Σουλεϊμάν Σάχ.


Σύμφωνα με τις πηγές του παρατηρητηρίου, οι νεκροί σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στη συνοικία Σαλάχ ελ Ντιν, νότια της Τρίπολης, στη γειτονιά Ράμλα κοντά στο αεροδρόμιο της Τρίπολης, στην περιοχή Χαντάμπα,  εκτός από τις μάχες στη Μισράτα και άλλες περιοχές στη Λιβύη.


Όπως σημειώνει  το Παρατηρητήριο,  η δυσαρέσκεια εξακολουθεί να κλιμακώνεται ανάμεσα στους μαχητές από τη Συρία,  που πήγαν στη Λιβύη,  λόγω της μη τήρησης από την Τουρκία των υποσχέσεων της,  να πληρώσει, δηλαδή, τους μισθούς τους που υπολογίζονται στα 2000 δολάρια ΗΠΑ μηνιαίως, πέρα από την άθλια πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν στη Λιβύη.

 --
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr