Τουρκία: Έως 18 χρόνια φυλάκιση σε δημοσιογράφους που δημοσίευσαν δολοφονία κατασκόπου της MiT στη Λιβύη



Απρίλιος 25, 2020. 22:43

Έξι δημοσιογράφοι με επικεφαλής τον εκδότη της Oda TV, Μπαρίς Τούρκογλου, επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης έως 18 ετών για την φερόμενη αποκάλυψη της ταυτότητας ενός Τούρκου κατασκόπου της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Τουρκίας- MIT, που σκοτώθηκε στη Λιβύη κατά το μήνα Φεβρουάριο, γράφει λιβυκό δημοσίευμα.



Το δημοσίευμα που επικαλείται το ‘Sputnik’ αναφέρει ότι η τουρκική Oda TV είχε δημοσιεύσει το θάνατο ενός αξιωματικού της MiT που σκοτώθηκε στη Λιβύη και θάφτηκε κρυφά.


Η τουρκική εισαγγελική αρχή κατηγόρησε τον διευθυντή των ειδήσεων της Oda TV Μπαρίς Τούρκογλου, και άλλους πέντε δημοσιογράφους.


Οι κατηγορούμενοι για «αποκάλυψη εθνικών πληροφοριών» καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης που κυμαίνονται από 7 έως 18 έτη.


Μάλιστα, η τουρκική Αρχή Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνιών έκλεισε στις αρχές της περασμένης άνοιξης το τουρκικό κανάλι ειδήσεων Oda TV και τον ιστότοπο της, εξαιτίας της δημοσίευσης ‘εμπιστευτικών πληροφοριών για την ασφάλεια και τα συμφέροντα του κράτους’.


Το ειδησεογραφικό κανάλι, ανακοίνωσε το κλείσιμο με ένα tweet στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, επιβεβαιώνοντας ότι θα υπερασπιστεί τα νόμιμα δικαιώματά του, μέχρι τέλους.



Turkish journalists, "Barish Turkoglu and Hulia Kelins" are sentenced to nine years in prison and their news website closed for publishing reports of Turkish soldiers being killed in #libya by the #LNA Among them is a senior intelligence officer.
11
83
143


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr