Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020

Τουρκία- Πανδημία: Το Πατριαρχείο προσφέρει 300 χιλ. λίρες στην εθνική εκστρατεία ΕρντογάνΑπρίλιος 3, 2020. 09:58

Κωνσταντινούπολη.

Στο πλαίσιο της εθνικής εκστρατείας αλληλεγγύης που ξεκίνησε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης πρόσφερε 300 χιλιάδες λίρες Τουρκίας.


Σε δήλωσή του, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα, το ελληνορθόδοξο πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, που είναι το θρησκευτικό κέντρων των Ορθοδόξων, ανταποκρίνεται αποτελεσματικά αυτήν την περίοδο, με αίσθημα ανώτερης ευθύνης προς όλους τους ανθρώπους χωρίς εξαίρεση,  στο νέο τύπο κορωνοϊού COVID-19.


Το Πατριαρχείο συγχαίρει τους εργαζόμενους στην Υγεία που δίνουν τη κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βοήθεια των ασθενών, που θυσιάζονται για να εκπληρώσουν τα καθήκοντά τους παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.


Το δημοσίευμα σημειώνει ότι το Πατριαρχείο υποστηρίζοντας την καμπάνια Εθνικής Αλληλεγγύης που ξεκίνησε και ηγείται ο πρόεδρος Ερντογάν, συνέφερε την 1η Απριλίου 300 χιλιάδες λίρες στο λογαριασμό της Ziraat Bank εκ μέρους της ελληνικής κοινότητας.


Όπως σημειώνεται και ο συριακή ορθόδοξη αρχιεπισκοπή προσέφερε για τον ίδιο λόγο 100 χιλιάδες τουρκικές λίρες.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr