Η Τουρκία δώρισε στον αλβανικό στρατό 6 ασθενοφόρα



Απρίλιος 7, 2020. 16:05

Τίρανα.

Τα πρώτα έξι ασθενοφόρα από την Τουρκία έφθασαν στην Αλβανία, έχοντας όλο τον εξοπλισμό  μια κινητής έκτακτης ανάγκης, μέρος της βοήθειας  που χορηγεί η τουρκική κυβέρνηση στο αλβανικό υπουργείο Άμυνας και τις Ένοπλες Δυνάμεις.



Τα ασθενοφόρα που φέρουν το λογότυπο των Ενόπλων Δυνάμεων της Αλβανίας, θα χρησιμοποιηθούν και για τους πολίτες εκτός από την υποστήριξη προς τις ένοπλες δυνάμεις, σε αυτήν τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοϊού.


Χαρακτηριστική είναι δήλωση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα που δήλωσε ότι σε λίγες εβδομάδες θα παραληφθούν εκατοντάδες στολές, σκηνές και εξοπλισμός για επιχειρήσεις εκτάκτων περιστατικών.


Όπως επισημαίνεται, τα ασθενοφόρα έχουν τη μορφή μίνι-νοσοκομείου με όλα τα είδη εξοπλισμού, οξυγόνο, ορό, και υλικά πρώτης βοήθειας, καθώς όργανα παρακολούθησης της λειτουργίας της καρδιάς και έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς τριών ασθενών.




--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr