Τρίτη, 21 Απριλίου 2020

Με 7400 μισθοφόρους από τη Συρία συμμετέχει η Τουρκία στον εμφύλιο της ΛιβύηςΑπρίλιος 21, 2020. 20:07

Οι ακτιβιστές του Συριακού Παρατηρητηρίου έχουν καταγράψει μια αύξηση στον αριθμό των θανάτων των μισθοφόρων από τη Συρία που σκοτώθηκαν στις συνεχιζόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη.Εννέα μισθοφόροι που υποστηρίζονται από την Τουρκία σκοτώθηκαν σε μάχες με τις δυνάμεις του Χαφτάρ σε αρκετές πρώτες γραμμές στη Λιβύη, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών των μισθοφόρων των Τούρκων σε 199.


Οι νεκροί ανήκαν στις τρομοκρατικές ομάδες της Συρίας,  « ταξιαρχία αλ Μουτασίν, Σουλτάν Μουράτ,  ταξιαρχία του Σουκούρ αλ Σαμάλ, αλ Χάμζατ και Σουλεϊμάν Σάχ».


Σύμφωνα με πολύ αξιόπιστες πηγές του Παρατηρητηρίου, οι μισθοφόροι σκοτώθηκαν σε  περιοχή του Αλ Χαντάμπα  της Μισράτα και άλλες περιοχές της Λιβύης.
συγκρούσεις στις πρώτες γραμμές του Σαλάχ αλ Ντιν στα νότια της Τρίπολης, στο Αλ Ραμλάχ κοντά στο αεροδρόμιο της Τρίπολης, στην


Εν τω μεταξύ, η Τουρκία συνεχίζει να στέλνει ομάδες μισθοφόρων από τη Συρία στη Λιβύη, με σκοπό να ενδυναμώσει τις δυνάμεις της «κυβέρνησης της εθνικής συμφωνίας» κατά του «εθνικού στρατού της Λιβύης».


Πηγές του Παρατηρητηρίου επιβεβαίωσαν ότι μια νέα ομάδα δεκάδων μισθοφόρων των Τούρκων έφτασε στη Λιβύη.


Έτσι, ο αριθμός των νεοσύλλεκτων που έφτασαν στην Τρίπολη μέχρι σήμερα, έφθασε τους  5.300, ενώ σχεδόν 2.100 άλλοι βρίσκονται στην Τουρκία για να εκπαιδευτούν.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, Αχμέτ αλ Μισμάρι, καθημερινά προσγειώνονται αεροπλάνα με μισθοφόρους στην Τρίπολη και τη Μισράτα.
Μάλιστα, σημειώνει ότι η Τουρκία σταμάτησε να τους πληρώνει σε δολάρια και τους έχει πληρώσει με τουρκικές λίρες το ποσό των 8.000 έως 9.000  ανά άτομο.


--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr