Η Ρωσία έστειλε ιατρική βοήθεια στις ΗΠΑ με στρατιωτικό αεροσκάφος Antonov


φωτό: The Guardian

Απρίλιος 1, 2020. 16:56

Η Ρωσία απέστειλε ένα φορτηγό αεροπλάνο με μάσκες και ιατρικό εξοπλισμό στις ΗΠΑ, αφού ο Ντόναλντ Τραμπ αποδέχθηκε προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας από τον Βλαντίμιρ Πούτιν για την καταπολέμηση της επιδημίας του κορωνοϊού.


Σύμφωνα με τον Guardian, ένα στρατιωτικό μεταφορικό αεροσκάφος Antonov (An-124-100), απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Τσκαλόφσκι, έξω από τη Μόσχα, την Τρίτη το βράδυ και έφθασε στις ΗΠΑ την Τετάρτη μετά από ανεφοδιασμό στο αεροδρόμιο Σάννον  της Ιρλανδίας.


Πλάνα από το φορτίο του αεροπλάνου που έδειξε η ρωσική κρατική τηλεόραση, έδειξαν στοίβες από χαρτόκουτες στο εσωτερικό του αεροσκάφους.


Η παράδοση αναμένεται να προκαλέσει αντιπαράθεση μεταξύ των κριτικών του Τραμπ, οι οποίοι ανέφεραν ότι ο Πούτιν θα παρουσιάσει την χειρονομία καλής θέλησης ως πραξικόπημα δημόσιων σχέσεων και θα το χρησιμοποιήσει για να ενισχύσει τις προσπάθειες της Ρωσίας να αποφύγει τις κυρώσεις για την εικάζουσα ανάμιξη του στις εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr